Συστατικά:
250γρ μπισκότα digestive
120γρ λιωμένο βούτυρο
700γρ τυρί κρέμα
70γρ ζάχαρη άχνη
ένα πακέτο κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
μαρμελάδα φράουλας
φρέσκιες φράουλεςΕκτέλεση:
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πιέζοντάς το πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ρευστή συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η κρέμα να δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί. Με αυτή γεμίζουμε το τσέρκι πάνω από το μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα και αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια: