+17
°
C
Μεγ.:+20
Ελάχ.:+8
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ

Kikitsa recipes

Παγωτό χωνάκι



Συστατικά:

350 γρ. πίτες βουτύρου
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
500 γρ. παγωτό βανίλια
χρωματιστή τρούφα σοκολάτας 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170ο C στον αέρα. Ανοίγουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας και τις κόβουμε στη μέση. Τυλίγουμε από τη μία γωνία για να σχηματίσουμε ένα χωνάκι. Απλώνουμε νερό με ένα πινέλο στην μία γωνία της πίτας για να κολλήσει η ένωση. Πιέζουμε καλά για να κολλήσει. Βάζουμε μέσα στα χωνάκια ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μοιράζουμε 100 γρ. από την λιωμένη κουβερτούρα εσωτερικά και στο 1/3 εξωτερικά από τα χωνάκια. Τα υπόλοιπα 200 γρ. τα αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Μοιράζουμε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και το παγωτό βανίλια σε όλα τα χωνάκια. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσουν. Βουτάμε το παγωτό στην υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με την χρωματιστή τρούφα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.