+17
°
C
Μεγ.:+20
Ελάχ.:+8
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ

Kikitsa recipes

Κοτομπουκιές

 



Συστατικά:

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 χτυπημένα αυγά 
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 

Εκτέλεση:

Πρώτα, κόβουμε τα φιλέτα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος δαχτύλου ή σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων. Έπειτα, τοποθετούμε τα αυγά χτυπημένα σε βαθύ πιάτο. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Στρώνουμε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Μετά, αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ένα ένα τα τινάζουμε και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Αφήνουμε να στραγγίξει το αυγό και τα κυλάμε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια. Αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σουσαμέλαιο σε ρηχό τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε για 3΄ τη μία πλευρά, γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά και ροδίζουμε για 3΄- 4΄ μέχρι να χρυσίσουν καλά ή μπορούμε να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνουμε με πινέλο και αραδιάζουμε τα παναρισμένα στικς. Ψήνουμε για 8΄-10΄ μέχρι να ροδίσουν και τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 8΄ περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.