Συστατικά:
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη200 γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
3 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα για τη φόρμα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
λιωμένη κουβερτούρα, γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ζάχαρη άχνη, ή οποιοδήποτε υλικό για το σερβίρισμα
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα για τη φόρμα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
λιωμένη κουβερτούρα, γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ζάχαρη άχνη, ή οποιοδήποτε υλικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα χειρός τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε πρώτα να απορροφηθεί το πρώτο και έπειτα προσθέτουμε το επόμενο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια, και ανακατεύουμε καλα. Μέσα σε ένα μπολ ριχνουμε το αλάτι, το κάρδαμο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλα. Προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών υλικών, το μείγμα με τα αυγά, και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 10x35 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Τοποθετούμε τη φόρμα στον φούρνο, και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα. Εάν αυτή βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από τον φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα, γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή οτιδήποτε έχουμε επιλέξει για το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: