+17
°
C
Μεγ.:+20
Ελάχ.:+8
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ

Kikitsa recipes

Σπιτική πίτσα


Συστατικά:

500 γρ. αλεύρι, σκληρό

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ

7 γρ. μαγιά, ξερή

600-700ml. νερό

ελαιόλαδο

1 αυγό

1/2 κ.σ. ζάχαρη

800 γρ. ντομάτα κονκασέ, περασμένη από το μπλέντερ

1 κ.γ. βασιλικό ξερό

1 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

1 - 1,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 κ.γ. θυμάρι ξερό

Αλάτι

Πιπέρι

Ζαμπόν

Μπέικον

Φρέσκα μανιτάρια

Πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες

Κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες

Ελιές, ροδέλες

Φέτα, τριμμένη

Τυρί gouda, τριμμένο


Εκτέλεση:

Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, 1/2 κ.σ. αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2’. Στη συνέχεια ρίχνουμε 70 ml ελαιόλαδο, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μέσα σε αυτό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά. Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη στα 6, αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη μια ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.
  Για την σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε την ντομάτα, τον βασιλικό, την ρίγανη, την φρυγανιά, το θυμάρι,2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της σάλτσας. Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης, από πάνω βάζουμε το συνδυασμό των υλικών που θέλουμε και τελειώνουμε με το τυρί.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετούμε ένα ταψί του φούρνου ανάποδα μέσα στο φούρνο και το αφήνουμε να πυρώσει. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι ψιλό και τοποθετούμε την πίτσα επάνω. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε απ’ το φούρνο την πίτσα, την κόβουμε και την σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα ζυμάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.