+17
°
C
Μεγ.:+20
Ελάχ.:+8
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ

Kikitsa recipes

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο




Συστατικά:
600 γρ. ανάμεικτος κιμάς (70% μοσχαρίσιος, 30% χοιρινός) 
1 μικρό ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 
ρίγανη
αλάτι 
πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
800 γρ. πατάτες
χυμός από 1 λεμόνι
χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. 
Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ίδιου μεγέθους και τις αραδιάζουμε σε ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ώστε να μοιραστεί σε όλο το ταψί. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την μουστάρδα, περιχύνουμε το μείγμα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το ταψί με τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180oC. Όσο περιμένουμε βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, 1/2 κ.γ. ρίγανι, τη φρυγανιά, το αυγό, το ξύδι, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε για 5 περίπου λεπτά για να ανακατευθούν όλα τα υλικά. Έπειτα βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όταν περάσουν οι αντίστοιχοι χρόνοι βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες από τον φούρνο, πλάθουμε κυκλικά μπιφτέκια με τον κιμά και τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200oC και ψήνουμε τα μπιφτέκια με τις πατάτες για 25-30 λεπτά.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.