+17
°
C
Μεγ.:+20
Ελάχ.:+8
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ

Kikitsa recipes

Αρακάς λαδερός με πατάτες



Συστατικά:
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομένο κρεμμύδι 
1 καρότο 
1,5 κιλό πατάτες περίπου 
1 κούπα ώριμη τριμμένη ντομάτα, επαλακτικά 1/4 κούπας πελτέ ντομάταςδιπλής συμπύκνωσης
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 κούπες κατεψυγμένο αρακά (περίπου 800 γρ)
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνιθο
αλάτι 
πιπέρι 

Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε το καρότο σε φέτες και τις πατάτες σε παχιά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι και γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ώστε το φαγητό να σιγοβράζει και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες. Προσθέτουμε τον αρακά, το μαϊντανό και τον άνιθο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.