+17
°
C
Μεγ.:+20
Ελάχ.:+8
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ

Kikitsa recipes

Γεμιστά



Συστατικά: 

5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες 
5 πιπεριές με χρώμα της προτίμησης σας
2 ξερά κρεμμύδια 
10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ. λευκή ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
(προαιρετικά) πατάτες κυδωνάτες 

Εκτέλεση: 

Πρώτα ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε προσεκτικά το καπάκι και αφαιρούμε τους σπόρους και το εσωτερικό των λαχανικών σε ένα μπολ δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα τοιχώματα. Έπειτα ετοιμάζουμε την γέμιση. Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι και μετά αλάτι, πιπέρι,3/4 φλ. ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 3/4 τους, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, τα κατατάσουμε στο ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.