+17
°
C
Μεγ.:+20
Ελάχ.:+8
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ

Kikitsa recipes

Mac n' Cheese


Συστατικά:
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τριμμένο chendar
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. βρασμένα μακαρόνια της προτίμησης σας
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα. Ρίχνουμε το chendar, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το chendar. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x25 εκ. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.